СРЕДНО УЧИЛИЩЕ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ" - СЕВЛИЕВО

УЧЕНИЧЕСКИ СЪВЕТ

ДЕЙНОСТИ УЧЕБНА 2017/2018 ГОДИНА

Архив

 

 
РЪКОВОДСТВО 2017/2018 УЧЕБНА ГОДИНА

ПРЕДСЕДАТЕЛ:
    Симеон Геловски 11 Б клас
ЗАМЕСТНИК ПРЕДСЕДАТЕЛ:
    Теодора Маринова 11 А клас
СЕКРЕТАР:
    Преслава Куртева 9 А клас
КАСИЕР:
    Веселин Конов 10 А клас

ЧЛЕНОВЕ:
    Стефани Пенкова - 11 А клас
    Камелия Якимова - 11 А клас
    Станислав Савов - 11 Б клас
    Калоян Тодоров - 9 А клас
    Ренета Николова - 8 А клас

 
  УСТАВ:         Виж ТУК!
 
 

Традиционно годишно шоу на УС

WELL КЪМ БЪЛГАРИЯ
Заповядайте на традиционното годишно шоу на УС!
28 юни 2018 Актова зала, СУ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

Седмица на доброто в училище

Ученически съвет обяви "Седмица на доброто" - "Да" на доброто, "Не" на насилието!"

В периода от 26.02 до 02.03. 2018 год. благодарение на доброволци от СУ "Васил Левски" цялата седмица беше изпълнена с различни и интересни инициативи, които бяха отразени от клуб "Журналист", създаден по проект "Твоят час".
Първият ден - 26.02. беше посветен на усмивката. Още от сутринта в плетена кошничка бяха поставени листчета с цитати, посветени на усмивката. По коридорите обикаляха ученици, държейки табели с разнообразни надписи като "Ако нямаш усмивка, вземи една от моите!" Ученици и учители застанаха пред обектива на нашия "Фото-зайо папарак" (Камелия Ивова) с най-големите си усмивки. След което снимките бяха извадени и залепени по коридорите на училището, за да внесат по-приятна обстановка и да накарат повече хора да се усмихнат.
Вторият ден - 27.02 - Ден на прегръдката. Денят, който предизвика най-голям интерес сред учениците. Доброволците от УС си закачиха табелки с надписи "Би ли ме прегърнал, ако бях в депресия?", "Би ли ме прегърнал, ако бях с друг цвят на кожата?", "Би ли ме прегърнал, ако бях инвалид?" и много други, като по този начин предизвикваха останалите ученици и учители да раздават повече прегръдки.
Трети ден - 28.03 - Денят на розовата тениска, който се провежда всяка година, накара повечето ученици и много от учителите да дойдат на училище в розово ( розови блузки, панталони, аксесоари). Членовете на Ученически съвет посетиха някои класове от начална степен. Първите класове бяха запознати с историята на този ден или по-скоро, защо на 02.03 се носят розови фланелки. За да се отпуснат децата, направихме игра. На всяко дете раздадохме червени хартиени сърчица, които те трябваше да намачкат, ако някой ги бе наранил. След това намачканите от децата сърчица трябваше да бъдат върнати отново в първоначалната им форма. Разбира се, това не можеше да се случи, защото хартията вече бе намачкана. По този начин учениците от УС показаха на малчуганите какво се случва с човешкото сърце, когато бъде наранено. Децата научиха, че не трябва да обиждат и да нараняват, а да се отнасят добре с всички. В коридора пред главния вход на СУ бяха поставени кубове, на които учениците можеха да залепят някакво послание, написано на лепящи се листчета, с което да зарадват някого.
Четвърти ден - На 01.03 на главния вход на училището беше поставена кошница, от която можеха безплатно да се вземат мартеници, изработени от ученици в часовете по домашна техника и икономика.
Интеракт клуб Севлиево проведе своя ежегоден мартенски базар във фоайето на втория етаж. Тяхната инициатива бе да съберат пари за старческия дом в с. Стоките. Мартениците бяха изработени от децата в детските градини и училищата в гр. Севлиево. Сумата, събрана от клуба, бе 976,50лв.
Пети ден – 02.03. Последният ден от седмицата беше посветен на доброто. Във фоайето на първия етаж бяха закачени коркови табла, на които ученици пишеха на листчета какво добро са направили днес или какво добро са им направили. "Седмицата на доброто" предизвика много позитивни емоции в цялото училище, като накара децата да се замислят за някои свои постъпки и думи.
Благодарение на членовете на Ученическия съвет и умението им да разбират останалите и да бъдат толерантни към всички, седмицата се превърна в празник. Те помогнаха на съучениците си да погледнат отвъд сивия цвят на делника и да се впуснат в цветна седмица, изпълнена с доброта - да правят добро и да получават добро!

Преслава Куртева, 9а клас, клуб "Журналист"

УС обявява Седмица на доброто

Свети Валентин - Ден на влюбените

На 14.02.2018г. в СУ "Васил Левски" както всяка година се празнува Деня на влюбените - Свети Валентин..

Благодарение на членовете на Ученическия съвет празникът беше изпълнен с много усмивки, игри и забавления. Приготовленията за деня започнаха седмици преди него. Ежегодната кутия за Валентинки беше поставена във фоайето на училището и учениците пускаха в нея поздравите си за своя приятел или половинка чрез любовно пожелание по случай празника.
Трудолюбивите членове на УС бяха предвидили всичко и измислили забавна програма за празника. Денят в училище започна с базар още след първия час със страхотни картички, украсени свещи, сладки бисквитки и малки интересни любовни джунджурийки бяха изработени от учениците на СУ. Те намериха място на базара и подпомогнаха набирането на средства за Антистрес стаята. От тазгодишния базар бяха събрани 200,57лв. Чрез събраните средства ще се оборудва антистрес стаята на СУ "Васил Левски" като плановете включват да се купи джага, с която учениците да могат да се забавляват през междучасията.
Интересни игри за влюбени двойки се проведоха второто голямо междучасие. Разбира се, нищо нямаше да се получи без съдействието на членове на УС! Какво по хубаво от това да видиш детски усмивки навсякъде? Още с първата игра, която беше наречена "Бързи и яростни", участниците бяха силно заинтригувани. В нея се съревноваваха коя двойка ще изпие по-бързо сока си. Участваха както участниците от УС, така и ученици от 5ти, 6ти и 11ти клас. Втората игра - "Щипки" също се радваше на интереса на участниците. Докато единият партньор си завръзва очите с шал, другият закача по себе си 10 щипки. В рамките на 15 секунди партньорът с шала се опитва да откачи всички закачени щипки по другия. Победителите - Камелия и Мартин от 11"а" получиха своята награда - голям буркан с шоколад Nutella.

 

Събитието бе отразено от участниците в клуб "Журналист" към СУ "В. Левски", създаден по проект "Твоят час".


Актуално

HALLOWEEN в училище


Овакантените места в Ученически съвет са попълнени

Новият мандат на Ученически съвет е факт.
Станислав Савов - 11б
Веселин Конов - 10а
Преслава Куртева - 9а
Ренета Николова - 8а
Калоян Тодоров - 9а

Това са достойните заместници на учениците от 12 клас, които са сигурни, че оставят Съвета в добри ръце.
Пожелаваме им една ползотворна и успешна година.
Поздравяваме и Аксел Кочум и Зорница Йонкова от 9а, Ирена Къжелова 9в, Елица Иванова, Йоанна Цонева и Ксения Димитрова от 8б, затова че се престрашиха да кандидатстват, и им пожелаваме късмет догодина.

Актуално

С новата учебна година идва и нов мандат на Ученически Съвет. По традиция ученици от 8 до 11 клас ще имат възможност да издигнат кандидатурите си до 6ти октомври, за да спечелят гласовете ни.
Пожелаваме успех на всички кандидати!