СРЕДНО УЧИЛИЩЕ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ" - СЕВЛИЕВО

НОВИНИ И АКТУАЛНИ ДЕЙНОСТИ УЧЕБНА 2017 /2018 ГОДИНА

 

Архив новини

 

Актуално

Ръководството на СУ "Васил Левски" Ви уведомява,
че от 1 ноември 2017 училището е с нов e-mail адрес:

vasil.levski@su-sevlievo.com

Молим, да се съобразите с това!

Кръгла маса по проект "Твоят час"

На 8-ми ноември 2017 година СУ "Васил Левски" беше домакин на Кръгла маса, която представи работата на 7 училища от Област Габрово по проект "Твоят час". Събитието беше публична изява за групите "Млади предприемачи" – ръководител Нася Илиева – експозиция с артефакти; "Арт клуб" – ръководител Иван Иванов – изложба; клуб "Шанс"– ръководител Евгения Пенчева – озвучаване (Симеон Славков); Музикална лаборатория "Традиции и сцена" – ръководител Ваня Ангелска – музикални изпълнения; клуб "Журналист"– ръководител Даниела Йорданова – медийно отразяване.

Кръглата маса беше организирана от РУО Габрово и Георги Маринов, негов началник, който приветства гостите в лицето на Светла Георгиева – председател на Общинското училищно настоятелство, Здравка Лалева – председател на Общинския съвет, представители на Община Севлиево и директори на училища от областта.
Първото училище, представило презентация за своята работа по проекта "Твоят час", беше ОУ "Неофит Рилски" – гр. Габрово под наслов "Училище за таланти", представена от Татяна Петрова – зам.-директор по учебната дейност.
"Уча, мога, забавлявам" – презентацията на ОУ "Св.св. Кирил и Методий" – с. Градница, общ. Севлиево, изготвена от Мирена Станчева – преподавател по български език и литература, беше представена от Павлина Георгиева.
"Веселите клоуни" на Йонита Косева от ОУ "Св. св. Кирил и Методий" - с. Петко Славейков забавляваха публиката с пъстрите си костюми и палавия си танц - група "Забавни танци" към ЦПЛР – Детски комплекс "Йовко Йовков" с художествен ръководител Камелия Тодорова.
"Да помогнем на учениците да си помогнат сами" беше презентацията на Веселина Генова – ст. учител по математика в ПГМЕТ "Ген. Иван Бъчваров", която сподели своя опит от работата си в група с обучителни затруднения по математика.
Йорданка Георгиева - директор на ОУ "Христо Ботев" с. Добромирка, общ. Севлиево представи презентацията "Проект "Твоят час" в полза на интеграцията", в която показа дейността на различните спортни клубове, собствения им празник на тиквата и изложбата от изящни предмети.
Виктория Иванова от 3а клас вдигна на крака публиката с песента на Ищар, която изпълни като участник в музикалната лаборатория "Традиции и сцена". След невероятното й изпълнение Валя Колева, педагогически съветник при ОУ "Стефан Пешев" представи презентацията "ТВОЯТ ЧАС – МОЯТ УСПЕХ", в чиято втора част Снежана Нанкова поднесе по интересен и нетрадиционен начин дейностите си в групата с обучителни трудности по БЕЛ.
Красимир Иванов - ст. учител по информатика и информационни технологии при ПТГ "Д-р Н. Василиади" гр.Габрово беше изготвил презентация на тема "Развитие на техническите способности на учениците от ПТГ "Д-р Н. Василиади", представена от директора.
Последното представяне беше на инж. Дияна Николова – гл. учител, теоретично обучение при ПГМЕТ "Ген. Иван Бъчваров" гр. Севлиево, чиято разработка „Предизвикателства и постижения в клуб "Приложна електротехника" спечели овациите на публиката.
Изпълнението на участниците от група Музикална лаборатория "Традиции и сцена" с ръководител Ваня Ангелска при СУ "Васил Левски"- What a wonderful world и на стихотворението на водещата Таня Попова се превърнаха в подобаващ финал на събитието.
За доброто настроение на публиката се погрижиха участниците от Арт клуба на Иван Иванов, които бяха подредили във фоайето изложба от свои картички и уникални предмети на художественото изкуство.
Членовете на клуб журналист, екипирани с баджове и шалчета посрещаха гостите, снимаха събитието, водиха си записки и работиха с диктофон, за да документират интересните моменти. Кръглата маса беше отразена и от местните медии в лицето на ТВ "Фокус" и в-к "Росица".

Три златни и два сребърни медала от международен турнир

СК "ВИКИНГ 2008 – СЕВЛИЕВО" с три златни и два сребърни медала от международен турнир по плуване
Община Бургас и ПК "Черноморец" организираха за трети път турнир по плуване за ветерани и в него взеха участие 188 мастъри мъже и жени от 16 отбора. Надпреварата се състоя в събота и неделя (11-12 ноември) на 25-метровия басейн "Меден рудник". Спортен клуб "Викинг2008 – Севлиево" бе представен отлично от Стефанка Стефанова (род.1941 год.), Павлина Станчева (род.1974 год.) и Боян Ботев (род.1961 год.)

В състезателната програма бяха включени всички плувни стилове на 50 м. дистанция, 100 м. съчетано и щафети 4 х 50 м. св.стил, 4 х 50 м. съчетана и 4 х 50 м. микс съчетана.
Стефанка Стефанова спечели златен медал на 50 м. бруст.
Павлина Станчева се класира на 5-то място в дисциплините 50 м. св.стил и 50 м. бруст с най-добри лични постижения.
Боян Ботев бе най-бърз при мъжете в VII-ма възрастова група на 50 м. бътерфлай и 50 м. св. стил, а на 100 м. съчетано и 50 м. гръб спечели сребърните медали.
Състезанието бе празник на високия спортен дух и здравето и доказва на практика дълголетието на плувният спорт.

Областно състезание по здравословно хранене за ученици от III и IV клас

На 09.11.2017 година в спортна зала "Орловец" гр. Габрово се проведе областното състезание по здравословно хранене за ученици от III и IV клас. В него взеха участие 10 ученици от IIIв и IVд клас на СУ "Васил Левски" с ръководители: Мария Пенчева и Павлина Драгнева.

Състезанието се проведе в два тура:
- спортни игри - отбор от 6 деца
- образователни игри - отбор от 4 деца.
Спортните игри се проведоха на два етапа, като целта беше да се покаже точност при стрелба с малка топка и бързина. Отборът на СУ ” В. Левски ” се представи достойно.
При образователните игри, в 7 последователни игри, отборът трябваше да подреди пъзели с плодове и зеленчуци, да разпознае със завързани очи плодове и зеленчуци, да напише имена с дадена буква, да свърже органи на човешкото тяло с приличащи на тях плодове и зеленчуци, да сгъне красиво салфетки.
Отборът на СУ "Васил Левски" спечели престижното трето място.

Ученически обмен с партньори от Германия

От 21.10.2017 до 27.10.2017 година се осъществи поредния ученически обмен между ученици от паралелките с интензивно изучаване на немски език от СУ "Васил Левски" и гимназия в гр. Раублинг, провинция Бавария, Германия.

Група от 10 ученици от 9Б, 11Б и 12Б клас (Кристина Иванова, Мартина Тотевска, Красен Стефанов, Теодора Петрова, Габриела Петрова, Мишел Лазаров, Айсел Късоолу, Ралица Панталеева, Вероника Христова, Ива Филева) с ръководител Радослава Стоянова, старши учител по немски език в СУ "Васил Левски" посетиха Германия, за да участват в третата поредна среща със свои съученици и колеги от немската гимназия. Транспортът се осъществи със самолет от София до Мюнхен и с автобус от летището до гр. Раублинг. Автобусният превоз бе осигурен от фирма "Хамбергер", Розенхайм. В гимназията учениците бяха посрещнати от координаторите на обмена от немска страна - г-жа Хана Бартенщайн и г-н Мартин Талер, учениците–партньори от немското училище и техните родители. След посрещането по баварски, с наденички и геврек, приемните семейства отведоха българските ученици в домовете си, където те прекараха съботния и неделния ден (21.10.2017 и 22.10.2017).
На 23.10.2017 г. (понеделник) стартира програмата на обмена. В първия учебен час учениците бяха поздравени от директорката на гимназия Раублинг, г-жа Хьорман-Льош. Изнесена бе кратка програма с баварски народни танци. В специално разработени презентации нашите и немските ученици представиха страните, градовете и училищата си. Приемните семейства бяха подготвили сладкиши за всички. След презентациите домакините бяха организирали посещение до Баварските филмови студия в Мюнхен, където участниците в обмена прекараха незабравими четири часа във филмовото градче, разглеждайки декори на филми, слушайки история, синхронизирайки филмови сцени, участвайки в кратки видеа от известни филмови продукции.
На 24.10.2017 (вторник) след участието в учебните часове в класовете на партньорите, организаторите осигуриха на участниците в обмена пътуване с туристически кораб по Кимзее до Херенинзел, един от островите, който е туристическа атракция. Посещението на замъка Херенкимзее, който е умален модел на двореца Версай, и е построен от Лудвиг II, херцог на Бавария, предизвика незабравими преживявания сред участниците.
На 25.10.2017 (сряда) нашите деца отново взеха участие в учебните часове в класовете на немските си партньори. След това пътуваха с влак до град Розенхайм, направиха обиколка с екскурзовод, който ги запозна със забележителностите на града. След двучасовата обиколка учениците имаха свободно време за свои интереси. Денят продължи с посещение на "Хамбергер Индустриеверке" в Розенхайм, където участниците в обмена бяха посрещнати лично от г-н Петер Хамбергер, президент на компанията. След обяд даден в наша чест, г-н Ройс, който отговаря за обучението на кадри, запозна учениците с историята на фирмата като им показа двете изложбени сбирки на предприятието и експозицията "Паркет".
Четвъртият ден от престоя (26.10.2017, четвъртък) бе определен за посещение на гр. Мюнхен, столицата на Бавария. Забележителностите на града бяха представени отново от екскурзовод, осигурен от домакините.
На 27.10.2017г. (петък) групата посети часове по немски език в шести и единадесети клас. Интересът тук беше предизвикан от присъствието на ученичка от Япония, която също е на обмен. Проведен бе немско-българско-японски час за езиковите семейства и глаголните времена.
По-късно учениците бяха изпратени от приемните семейства и г-жа Хьорман-Льош. Не липсваха сълзи на сбогуване.

Теодора Георгиева с бронзов медал от Международен турнир
по плуване "Стефан Попов – Замората"

На 04 и 05.11.2017 година в 50 метровия покрит басейн на комплекс "СПАРТАК" – град София се проведе 19-ят Международен турнир по плуване "Стефан Попов – Замората".
В състезанието взеха участие плувци от 34 клуба. Състезателите бяха разделени в по три възрастови групи.
СК "Викинг2008 – Севлиево" бе представен от 10 състезатели – 3 момичета и 7 момчета.

Най-добре при девойките във възрастова група А (родени 2003-2004г.) се представи Теодора Георгиева (2003 г.). В дисциплината 100 метра гръб тя успя да спечели бронзовото отличие, а на 100 метра бруст зае престижното 4-то място. В група В при момичетата (родени 2005-2006 г.) участва Александра Иванова (2005 г.). Състезателката се представи най-успешно в дисципината 100 м. бруст, а най-доброто и лично постижение в дисциплината и отреди 12-то място. При най-малките участнички в група С (родени 2007-2008 г.), СК "Викинг2008- Севлиево" бе представен от Симона Кисьова (2007г.), която плува най-добре в дисциплината 100 м. гръб и се класира на 16-то място.
При момчетата най-добре се представи Октай Мустафа (2004 г.) в група В (родени 2004-2005 г.). Октай загатна за големите си възможности реализирайки време от 0:28:88 мин. на 50 м. св. стил, след продължителна лятна пауза.
Шест севлиевски плувци представиха клуба във възрастовата група (родени 2006 – 2007 г.). Никола Белоев (2006 г.) записа най-добро участие в дисциплината 50 м. бътерфлай и се класира на 6-то място. Димитър Димитров (2006 г.) участва най-добре в дисциплината 100 м. бруст, класирайки се на 12-то място. Христомир Гълъбов (2006 г.) се класира на 20-то място в дисциплината 100 м. гръб. Радостин Пенков (2006 г.) постигна най-добро лично постижение на 50 м. св. стил, с което зае 55-то място в класирането. Теодор Дончев (2007 г.) плува много добре на 50 м. св. стил и успя да се класира на 24-то място. Дарий Бончев (2007 г.) се състезава най-успешно в дисциплината 100 м. бруст, класирайки се на 18-то място.
Според треньора Боян Ботев състезанието дава много важна информация за моментното състояние на плувците ни, месец преди началото на Държавните първенства на 25 метров басейн от календара на БФПС.

Стипендианти на "Севлиево 21 век" за учебната 2017/18

В Деня на народните будители – 1 ноември, Бизнессдружение "Севлиево 21 век" връчи годишните стипендии за учебната 2017/18 година на учениците с отличен успех, избрани след конкурсна надпревара. Победителите в тазгодишния конкурс, които получиха едногодишна стипендия в размер на 1200 лева, са Любен Станчев от 12 клас, и единадесетокласничите Яна Пенчева и Теодора Маринова, тримата възпитаници на СУ "Васил Левски"!

"Бизнессдружение "Севлиево 21 век" е сдружение на хора с широки сърца, които 25 години подкрепят инициативи и начинания в нашия град. За четвърта поредна година Сдружението връчва стипендии на изявени ученици, които според регламента са се представили най-добре и са изпълнили критериите за получаване на стипендиите, а именно отличен успех през последните три години и участие в национални конкурси и събития през последната година", коментира Мирослав Марков – член на управителния съвет, и поясни "Конкурсът мина много оспорвано, имахме 14 кандидати, но самите победители бяха неоспорими, тъй като имахме само трима човека, които през трите години са постигнали пълно отличие по всички предмети".

1 ноември - Ден на народния будител

Таня Попова и Ваня Ангелска - "Будители на бъдещето"

Таня Попова и Ваня Ангелска, и двете учителки в СУ "Васил Левски", бяха удостоени със специалната награда в категорията "Гимназиално образование" на Втория регионален конкурс "Учителите – будители на бъдещето", посветен на 1-ви ноември, Денят на народните будители.

Двете учителки бяха номинирани за значими успехи, постигнати по проект "Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности" по програма "Твоят час".
Церемонията по награждаването във Втория регионален конкурс –"Учителите – будители на бъдещето" се състоя на 26 октомври в НАГ "Васил Априлов" в Габрово. Kонкурсът бе организиран от Изпълнителният комитет на СБУ в партньорство с РУО – Габрово, Община Габрово, ИМКА.

Ученическа конференция "Съвременни будители"

На 30 октомври се проведе ученическата конференция на тема "Съвременни будители". Домакин на тази изява по проекта "Твоят час" беше групата "Млади предприемачи" - ученици от IVВ клас с класен ръководител г-жа Нася Илиева. В навечерието на 1 ноември те представиха пред своите съученици от четвъртите класове, наученото за историческите периоди в развитието на човечеството (ВИЖ), от гостувалия в часовете специалист по археология г-жа М. Димитрова (родител на дете от класа).
На конференцията беше представена и малка експозиция от артефакти, предоставени от г-жа Димитрова. За тези предмети от миналото и за периодите на тяхното използване разказаха "младите съвременни будители" пред гостите в Актовата зала и обещаха да бъдат достойни пазители на историческото ни наследство и училищната експозиция. Експозицията ще бъде поместена в училищната библиотека, за да имат възможност следващите поколения ученици да получат нагледна престава за предмети използвани в миналото и да се докоснат до нашата историята.

3 медала от международен турнир по плуване

ТЕОДОРА ГЕОРГИЕВА И ЙОАННА СТАНЧЕВА СПЕЧЕЛИХА 3 МЕДАЛА ОТ МЕЖДУНАРОДНИЯ ТУРНИР ПО ПЛУВАНЕ "РУСИ РУСЕВ" В СТАРА ЗАГОРА

През изминалия уикенд (28/29 0ктомври 2017 година) на закрит 25 метров басейн в град Стара Загора се проведе шести международен турнир по плуване "Руси Русев". В турнира участие взеха 181 състезатели от 34 клуба. Най-добри състезатели на турнира станаха Антъни Иванов и Габриела Георгиева, които постигнаха най-силни резултати по точките на ФИНА, съответно при момчетата и момичетата. Състезателите бяха разпределени в 3 възрастови групи:
А) родени 1999 г. и по-големи
В) родени 2000-2002 г.
С) родени 2003-2004 г.
Теодора Георгиева (род. 2003 г.) и Йоанна Станчева (род. 2003 г.), състезаващи се в група С, плуваха с голямо желание и успяха да представят достойно СК „Викинг 2008 – Севлиево”.
   Теодора Георгиева успя да спечели златния медал в дисциплината 200 м. бруст с най-добро лично постижение от 3:01:39 минути. Състезателката успя да спечели сребърен медал на 100 м. бруст и се представи добре и в останалите 2 старта на 50 и 100 м. гръб като се класира съответно на 5-то и 6-то място.
Йоанна Станчева достигна до 3-то място и бронзово отличие на 200 м. съчетано плуване, а с най-добро лично постижение от 0:31:04 мин. на 50 м. св. стил се класира на 5-то място. На 100 м. бруст състезателката се класира на 7-мо място, а на 50 м. бътерфлай остана 6-та .
В турнира участваха успешно и стойностно двама бивши възпитаници на спортния клуб. Габриела Димитрова (род.2002 г.), състезаваща се за отбора на Боляри 2009 и Александър Илиев (род. 2004 г.) от отбора на Етър 2000.
Според треньора Боян Ботев на състезателките са съхранени, имат желание да тренират, а в бъдеще им предстоят още много успешни стартове.

На посещение в Народното събрание

По покана на народния представител Иглика Иванова, бивш възпитаник на училището, представителна група от СУ "Васил Левски" посети Народното събрание.

80 ученици в 12-ти клас от СУ "Васил Левски" в Севлиево посетиха Народното събрание и се запознаха с дейността му. Младежите бяха поканени от народния представител от ГЕРБ - Габрово Иглика Иванова-Събева, бивш възпитаник на училището. По време посещението си те се срещнаха и с председателя на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов. "Ние залагаме на политики, насочени именно към младите хора, за да можете да се развивате в България. Работим за висок икономически растеж и за по-високи доходи, ниска безработица и разработваме програми за обучения и заетост на младежи до 29 години. Особено значимо за нас е, че все повече млади хора се реализират на всички нива на управление в държавата", подчерта пред младежите Цветан Цветанов.

Актуално

Система за оценяване на учениците от I и II клас


Актуално

HALLOWEEN в училище


Турнир по плуване "Левски" в София

ОТЛИЧЕН СТАРТ И 3 МЕДАЛА ЗА НАЙ-МАЛКИТЕ ПЛУВЦИ ОТ СК „ВИКИНГ-2008 – СЕВЛИЕВО” В ТУРНИР ПО ПЛУВАНЕ „ЛЕВСКИ” В СОФИЯ

На проведения турнир по плуване "ЛЕВСКИ" за възрастовите групи деца родени 2007-2008-2009-2010 година, на 50 м. басейн, в гр. София СК "Викинг 2008 – Севлиево" бе представен от 9 състезатели. Състезанието се проведе на 21.10.2017 г. в Плувен комплекс "Спартак".
Над 200 състезатели от 22 плувни клуба премериха сили в 4-те плувни стила на 50 метра. По регламент състезателите имаха право на участие в 3 индивидуални старта и щафета.
Ивайла Йонкова (8 год.), Лилия Криндова (9 год.), Теодора Христова (9 год.) и Симона Кисьова (10 год.) бяха нашите представителки при момичетата.
Много оптимистично плуване за Ивайла. С най-голяма стойност бе постижението ѝ на 50 м. гръб , 5–то място, и само 56 стотни от бронзовото отличие. Останалите два старта ѝ донесоха 5-то място в бътерфлая и 10-то в свободния стил.
Лилия Криндова плува с много желание и постигна 14-то място в бруста, 20-то място на гръб и 22-ро място в свободния стил с най-добри лични постижения.
   Симона плува най-добре на 50 м. гръб и с най-добро лично постижение заслужи 5-то място. Доброто ѝ представяне бе затвърдено с 5-то място на 50 м. бруст и 11-то в свободния стил.
Теодор Дончев (10 год.), Дарий Бончев (10 год.), Адриян Кънев (10 год.), Георги Пенчев (10 год.), и Александър Кунев (10 год.) се представиха отлично в стартовете при момчетата.
Теодор плува с голямо желание за победа на 50 м. св. стил и завоюва 2-ро място, като успя да спечели първия медал за клуба. Със спечеленото 5-то място на 50 м. бътерфлай и 12-то място на 50 м. гръб състезателят затвърди успешното представяне.
Дарий Бончев загатна за универсалните си плувни умения, като успя да спечели още 2 медала. Сребърно отличие на 50 м. бътерфлай и бронзов медал на 50 м. бруст. Състезателят се нареди на 4-то място на 50 м. св. стил и само 10 стотни го лишиха от трето отличие.
Останалите състезатели показаха също истинско мъжество след лятната тренировъчна пауза.
Най-емоционални стартове от състезателната програма бяха на щафети 4 х 50 м. св.стил 7-8-9-10 год. за двата пола. Отлично представяне на плувците ни. Момичетата ни заслужиха 5-то място в класирането , а момчетата заслужено са на 4-то място в класирането.
    

Според треньорите Павлина Станчева и Боян Ботев състезанието има много важно мотивационно място в началото на есенната подготовката на децата. Резултатите са оптимистични и дават допълнителен стимул за работа на състезатели и треньори.

"Празници на Севлиево" - 2017 г.

ШЕСТ УЧИЛИЩА ОТ ОБЩИНАТА СЕ ВКЛЮЧИХА В ТРАДИЦИОННАТА ЛЕКОАТЛЕТИЧЕСКА ЩАФЕТА

На 12 октомври в парк "Черничките" се проведе традиционната лекоатлетическа щафета за ученици. Тя е част от програмата "Празници на Севлиево" 2017 г. За първа година в състезанието се включиха и ученици от училищата в с. Душево и с. Шумата.
В бягането взеха участие 108 състезатели, разделени в 5 възрастови групи, а купите на победителите връчиха преподавателите по физическо възпитание и спорт Гергана Стоянова и Стефан Кацарски.
Победителите са както следва:
5-6 клас – купата за първо място спечели отборът на ОУ "Стефан Пешев". Втори се класира отборът на СУ "Васил Левски", а третото място е за учениците на ОУ "Христо Ботев". Четвърти остана отборът на ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" с. Душево.
7 класпобедител е отборът на СУ "Васил Левски". Второто място е за лекоатлетите на ОУ "Стефан Пешев", а трети са момчетата и момичетата на ОУ "Христо Ботев". На четвърто място е отборът на ОУ "Васил Левски" с. Шумата, а петото място е за отбора на ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" с. Душево.
8 клас – победител е отборът ПГМЕТ "Ген. Иван Бъчваров". Лекоатлетите от СУ "Васил Левски" останаха втори.
9-10 клас – победители са юношите и девойки от ПГМЕТ "Ген. Иван Бъчваров". На второ място са участниците от СУ "Васил Левски", а третото място е за втория отбор на ПГМЕТ "Ген. Иван Бъчваров".
11-12 клас купата грабнаха бегачите на СУ "Васил Левски". Второто и третото място е за двата отбора на ПГМЕТ "Ген. Иван Бъчваров".

Овакантените места в Ученически съвет са попълнени

Новият мандат на Ученически съвет е факт.
Станислав Савов - 11б
Веселин Конов - 10а
Преслава Куртева - 9а
Ренета Николова - 8а
Калоян Тодоров - 9а

Това са достойните заместници на учениците от 12 клас, които са сигурни, че оставят Съвета в добри ръце.
Пожелаваме им една ползотворна и успешна година.
Поздравяваме и Аксел Кочум и Зорница Йонкова от 9а, Ирена Къжелова 9в, Елица Иванова, Йоанна Цонева и Ксения Димитрова от 8б, затова че се престрашиха да кандидатстват, и им пожелаваме късмет догодина.

Актуално

СУ "Васил Левски" обявява свободните места по паралелки, съгласно Наредба 10, член 104, ал. 1 и ал. 2

Свободните места ВИЖ ТУК!     

Актуално

С новата учебна година идва и нов мандат на Ученически Съвет. По традиция ученици от 8 до 11 клас ще имат възможност да издигнат кандидатурите си до 6ти октомври, за да спечелят гласовете ни.
Пожелаваме успех на всички кандидати!

Тържествено откриване на учебната 2017/2018 година


За пореден път училището ни отвори врати, за да посрещне своите учители и ученици и да им пожелае "На добър час" през новата 2017/2018 година.
Гости на тържеството бяха господин Иван Иванов - кмет на община Севлиево, госпожа Иглика Събева - народен представител, гоподин Росен Цветков - заместник-областен управител, представители на общинската администрация и Училищното настоятелство!
И тази година тържеството започна в 9,00 часа с изслушване на химна, издигане на националния флаг и посрещане на училищното знаме. В тържествената програма участие взеха наши ученици, подготвени от госпожа Таня Попова - старши учител по БЕЛ, и госпожа Ангелска - старши учител по музика.
Най-вълнуващ денят бе за първокласниците и техните родители.


Тържествено откриване на учебната 2017/2018 година

Ръководството на СУ "Васил Левски" съобщава на своите ученици и техните родители, че тържественото откриване на учебната 2017/2018 година ще започне в 09:00 часа на 15. 09. 2017 година (петък).
Поканваме бившите учители, Община Севлиево, РУО - Габрово и севлиевската общественост да посетят празника и пожелаят успешен старт на нашите учители и ученици.

На добър час и сполука!

Трескава подготовка за посрещане на първолаците и учениците от начален етап тече дни преди откриване на новата учебна година.

Напред, науката е слънце!
И също като слънце греят нашите класни стаи.

В началото на новата учебна 2017-2018 година, учителите от начален етап на СУ "Васил Левски" трескаво подготвят класните стаи за малките ученици, защото знаят, че уютната обстановка предразполага. Когато надникнете в тях, виждате разнообразните идеи на учителите, пресъздадени от цветна хартия и бои.
Стените са изпъстрени с разнообразни табла и рисунки, отрупани са с цветя и вдъхновяващи за творческа работа идеи. На очакващите малките ученици чинове, пъстреят нови учебници и искрени пожелания за тях от техните любими учители. Вече няма и следа от скучните бели стени. Дъските блестят и "тръпнат" в очакване да бъдат обсипани от лулички и ченгелчета, а над тях гордо е окачен портретът на нашия патрон. За подготовката помагат и част от учениците. Те са дошли преди Първия учебен ден и нямат търпение да заживеят отново във втория си дом - училището. Да усетят по-скоро рамото на своите приятели, да чуят топлия и мъдър учителски глас.
Защото училището е храм на науката, в който всички трябва да се чувстват доволни от себе си и полезни за другия!

Актуално

За четвърта поредна година сдружение "Севлиево 21 век" стартира образователната инициатива "Стипендии 21 век". Тя ще обхване учебната 2017/2018 година, като в нея могат да кандидатстват всички ученици от 8 до 12 клас в община Севлиево.
За повече информация прочети ТУК!