СРЕДНО УЧИЛИЩЕ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ" - СЕВЛИЕВО

НОВИНИ И АКТУАЛНИ ДЕЙНОСТИ УЧЕБНА 2018 /2019 ГОДИНА

 

Архив новини

 

Тържествено откриване на учебната 2018/2019 година

За пореден път училището ни отвори врати, за да посрещне своите учители и ученици и да им пожелае "На добър час" през новата 2018/2019 учебна година.
Тържеството започна в 9,00 часа с изслушване на химна, издигане на националния флаг и посрещане на училищното знаме. Тази година трикольорът издигнаха ученици от училището, изявили се със своите успехи през учебната 2017/2018 година:
ИРЕНА ГЕОРГИЕВА, XII Б
I-во място в Националното състезание по чужди езици "Уча се с Интелект" и в Национално състезание по немски език на Издателство KLET
ЯНА ПЕНЧЕВА, XII А
II-ро място в Национален конкурс "Космосът - настояще и бъдеще на човечеството"
Участие в Националния кръг на олимпиадата по Информационни технологии
НИКОЛАЙ ЙОВКОВ, XI А; ВЕСЕЛИН КОНОВ, XI А
Отлично представяне в Националното състезание "Аз мога - тук и сега"
Участие в Националния кръг на олимпиадата по Информационни технологии
СИМЕОН СЛАВКОВ, XI А; ЙОАН ДАНАИЛОВ, X Б
Отлични оценки в Националния кръг на олимпиада по техническо чертане
РЕНЕТА НИКОЛОВА, IX А
Отлична оценка на Националния кръг на олимпиадата по Информационни технологии
НИКОСЛАВ АЛЕКСИЕВ, IX А; КРИСТИЯН ПАШОВ, VI A
III-то място в Националния кръг на състезанието "Лингвистично кенгуру"

Гости на тържеството бяха господин Иван Иванов - кмет на община Севлиево, госпожа Невена Петкова - областен управител, госпожа Невена Тодорова - заместник-кмет, госпожа Марияна Петрова - председател на Училищното настоятелство, госпожа Десислава Кънева - председател на Обществения съвет!

  Приветственото слово на кмета на Община Севлиево  ВИЖ ТУК!
  Приветственото слово на директора на СУ "Васил ЛевскиВИЖ ТУК!

В тържествената програма участие взеха наши ученици, подготвени от госпожа Евгения Пенчева - главен учител по музика, и госпожа Милена Белоева - старши учител по БЕЛ.
По стар български обичай, преди учениците и учителите да влезат в класните стаи, директорът на училището ливна менче с вода и им пожела: "На добър час!"
Най-вълнуващ денят бе за първокласниците и техните родители.

Тържествено откриване на учебната 2018/2019 г.


Ръководството на СУ "Васил Левски" съобщава на своите ученици и техните родители, че тържественото откриване на учебната 2018/2019 година ще започне в 09:00 часа на 17. 09. 2018 година (понеделник).
Поканваме бившите учители, Община Севлиево, РУО - Габрово и севлиевската общественост да посетят празника и пожелаят успешен старт на нашите ученици и учители .

Стартираме учебната година с обновена МТБ

С обновена МТБ посрещаме своите ученици и учители в началото на учебната 2018/2019 година.
Напълно обновени през летните ваканционни дни са фоайето на втори етаж, кабинетът на заместник-директора по учебната дейност, учителската стая и седем класни стаи, които се помещават в старата сграда на училището и приютяват ученици и учители от начален етап на образование
Ремонтните дейности са извършени от фирма "ПРОМАСТАР" ЕООД със седалище в град Габрово, представлявано от Христина Джартова, със средства от бюджета на училището.
====================
Нови 156 шкафчета за личните вещи на нашите ученици бяха монтирани в училищните коридори през летните ваканционни дни, с тях броят на ученическите шкафчета в училището нарастна на 614.
Средствата за новото оборудване са осигурени по НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА "ОСИГУРЯВАНЕ НА СЪВРЕМЕННА ОБРАЗОВАТЕЛНА СРЕДА", МОДУЛ "ОСИГУРЯВАНЕ НА УЧЕНИЧЕСКИ ШКАФЧЕТА", като общата им стойност е 9048.00 лева, от които 4368.00 идват от МОН по Националната програма, а останалите 4680.00 от бюджета на училището.

Отлично представяне в Пети фестивал на руската поезия, песен и танц "Пусть всегда будет солнце"

На 7 септември в гр. Казанлък се проведе заключителния етап на Петия фестивал на руската поезия, песен и танц "Пусть всегда будет солнце".
Конкурсът се провежда от национално движение "Русофили" с подкрепата на Фонд "Руский мир", Министерство на образованието и науката, Синдиката на българските учители, Националния Дворец на децата и Община Казанлък.
След прецизна селекция на Зоналния етап на конкурса, който се проведе в края на месец май в гр. Кнежа, където своя талант представиха в четири възрастови групи рецитатори, солови певци, вокални групи и танцови формации, журито определи всички, получили Първа награда да представят своята зона на националния етап в гр. Казанлък.
Радостно е силното севлиевско присъствие на заключителния етап в различните категории, където се състезаваха над 400 участници от цяла България. Право да се борят за националните награди получиха рецитаторите Тодор Тодоров - 2 клас От ОУ "Стефан Пешев", и Денислав Богданов - 7 клас От СУ "Васил Левски", и вокална група "Традиция и сцена" от СУ "В. Левски" с ръководител г-жа Ваня Ангелска.
В най-голямата възрастова група талантливите възпитаници на г-жа Ангелска от вокална група "Традиция и сцена" показаха по най-убедителен начин своите вокални възможности чрез интересна и емоционална интерпретация на руската песен "Мама". С изпълнението си те докоснаха сърцата на публиката и получиха най-високото признание на журито, което ги класира на първо място и ги удостои с Диплом, звание „Лауреат“ и статуетка.
Като лауреати на националния конкурс вокална група "Традиция и сцена" в състав: Стела Георгиева, Ния Златкова, Виктория Иванова, Хрисиана Иванова, Калина Драгомирова и Благовеста Шишкова получиха привилегията да открият с наградената песен големия концерт на 8 септември на XV Национален събор на "Приятелите на Русия в България", който се проведе край язовир Копринка.
==============================
Петият национален фестивал "Пусть всегда будет солнце" беше посветен на Едуард Успенскин - създателят на едни от най-популярните персонажи в руската детска литература – Чибурашка, Крокодилът Гена и др. В негова памет талантливата ученичка на г-жа Ангелска – Виктория Иванова влезе в ролята на Чибурашка и изпълни знаменитата "Песен на Чибурашка" . С това изпълнение тя откри Националния

ГРАФИЦИ ИЗПИТИ - СЕСИЯ АВГУСТ/СЕПТЕМВРИ 2018

ГРАФИК ПОПРАВИТЕЛНИ ИЗПИТИ
ИЗПИТНА СЕСИЯ: АВГУСТ/СЕПТЕМВРИ ЗА УЧЕБНАТА 2017-2018 ГОДИНА 
                                                                                           ВИЖ ТУК!

ГРАФИК ПРИРАВНИТЕЛНИ ИЗПИТИ
ИЗПИТНА СЕСИЯ: АВГУСТ/СЕПТЕМВРИ ЗА УЧЕБНАТА 2017-2018 ГОДИНА 
                                                                                           ВИЖ ТУК!

ГРАФИК ИЗПИТИ САМОСТОЯТЕЛНА ФОРМА НА ОБУЧЕНИЕ
ИЗПИТНА СЕСИЯ: АВГУСТ/СЕПТЕМВРИ ЗА УЧЕБНАТА 2017-2018 ГОДИНА 
                                                                                           ВИЖ ТУК!

Актуално!

МОН утвърди ваканциите за новата учебна година

Първата почивка за децата през есента ще бъде от 1 до 4 ноември 2018 г включително.
Коледната ваканция за учениците през следващата учебна година ще продължи 12 дни – от 22 декември 2018 г. до 2 януари 2019 г. включително. Това предвижда утвърденият график на учебното време и ваканциите за новата 2018/2019 г.
Междусрочната ваканция
ще е само един ден – 5 февруари 2019 г. Вторият учебен срок започва на 6 февруари.
През пролетта учениците от I до XI клас ще почиват от 30 март до 7 април 2019 г. включително. За дванадесетокласниците пролетната ваканция е от 5 до 7 април включително.
Матурите през следващата година остават на същите дати – на 21 май 2019 г. по български език и литература и на 23 май 2019 г. по предмет по избор. Държавните зрелостни изпити по желание ще се проведат в периода 28 май - 31 май 2019 г. В сесията август-септември 2019 г. изпитът по български език и литература ще е на 28 август 2019 г., вторият задължителен - на 29 август, а изпитите по желание - в периода 30 август - 04 септември 2019 г.
Националните външни оценявания за IV клас ще започнат с изпит по български език и литература на 9 май 2019 г. На следващия ден ще е по математика, а оценяванията по "Човекът и обществото" и по "Човекът и природата" ще са на 14 и 16 май 2019 г.
Според утвърдения график седмокласниците ще положат национално външно оценяване по български език и литература на 17 юни, а по математика – на 19 юни 2019 г. Подаването на документите за участие в приема за гимназиите ще е от 3 до 5 юли 2019 г. Резултатите от първото класиране на учениците трябва бъдат обявени до 11 юли 2019 г. , а от второто класиране до 18 юли. Обявяването на незаетите места след втори етап на класиране ще бъде на 23 юли.
РАБОТЕН КАЛЕНДАР ЗА УЧЕБНАТА 2018-2019 ГОДИНА

                                                                                           ВИЖ И ИЗТЕГЛИ КАЛЕНДАРА ОТТУК!