СРЕДНО УЧИЛИЩЕ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ" - СЕВЛИЕВО

УЧЕНИЧЕСКИ ИЗЯВИ - УЧЕБНА 2017 /2018 ГОДИНА

 

Архив

 


Отново в челните редици

Публикувано | 03. 07. 2018 година

Първо място за Румен Гатев от конкурса "Вазовата България"Деветокласникът от СУ "Васил Левски" Румен Гатев е носител на първа награда за рецитация от "Вазовата България" - национален ученически конкурс, организиран от къща-музей "Иван Вазов" и Община Сопот, съпътстващ честването на годишнините от рождението на Патриарха на българската литература Иван Вазов. Сред целите на конкурса е да се засили интереса на учениците към творчеството на Иван Вазов, да се обогатят познанията на децата за исторически личности и събития и се засили патриотизма и родолюбието им.
Наградата ще му бъде връчена на 7 юли т.г. в къщата-музей "Иван Вазов" в гр. Сопот.
Румен работи със своя преподавател Таня Попова - учител по литература в СУ "Васил Левски". Първата награда от "Вазовата България" му спечели рецитацията на "Опълченците на Шипка", която той изпълни емоционално със сърцето си.

Много емоции на Областното състезание по плуване

На 10.06.2018 г. от 17.30 часа в закритият басейн на СУ "Васил Левски" - гр. Севлиево се проведе открито градско състезание по плуване за всички възрасти, организирано от СК "Викинг2008" - Севлиево и СУ "Васил Левски". В надпреварата участваха 52-ма състезатели, 23 мъже и 29 жени, разпределени в шест възрастови групи.
Най-малките плувци се състезаваха в дисциплината 25 м. свободен стил. За някои от децата това бе първо състезание. При момичетата Яна Петкова спечели златното отличие. Сребърния медал стана притежание на Магдалена Войнова, а Виктория Иванова заслужи третото място. При момчетата борбата за медалите също бе много оспорвана. Най-добре се представи Веселин Колев , който с време от 21,66 сек. не допусна никой пред себе си и заслужено победи. Борис Фичев спечели сребърното отличие, а Йоан Десев се окичи с бронзов медал.
За останалите състезатели бе предвидена дисциплината 50 м. св. стил. При момичетата във възрастова група, родени 2008-2009 година, битката за разпределение на медалите бе много оспорвана. Теодора Христова успя да завърши първа след силни финални метри, а Лилия Криндова и Ивайла Йонкова финишираха на по-малко от секунда след победителката и разпределиха сребърното и бронзово отличия. При момчетата над всички бе Александър Кунев, който успя да спре хронометъра на 36,30 сек. и заслужено спечели златното отличие. Георги Пенчев и Адриан Кънев си разпределиха останалите два медала.
Следващите комплекти медали бяха разпределени между участниците във възрастова група, родени 2006-2007 година При момчетата златният медал бе спечелен от Никола Белоев в много силна конкуренция от следващите го Теодор Дончев и Дарий Бончев. При момичетата Магдалена Чамурова успя да завърши първа в много силна конкуренция със Симона Кисьова и Катерина Колева, които поделиха второто място точно на секунда след победителката. Александра Цонева спечели първото си отличие от състезание по плуване след като се класира на 3-то място.
Теодора Георгиева бе най-бърза и се класира на първо място във възрастова група юноши и девойки, родени 2003-2005 година Микаела Петрова и Йоанна Станчева станаха другите две подгласнички на почетната стълбичка. При юношите победи Милан Дамянов, следван от Емилиян Тепавичаров.
При жените, родени 2002 година и преди това, златният медал стана притежание на Габриела Белоева.
Изключително емоционално беше щафетното плуване, което противопостави момичета срещу момчета. След множество обрати, победата бе решена в последния пост в полза на момичетата.
Участниците бяха наградени от родителите на победителите от всяка възрастова група и пол с грамоти, а първите трима и с медали.

Успех за нашите баскетболистки


Финалите на "Ученически игри 2017-2018" по баскетбол за момичета 5-7 клас се проведоха в Сливен от 31 май до 3 юни 2018 година. Състезанието бе официално открито от заместник-кмета Пепа Чиликова. Тя пожела на баскетболистките и техните треньори здраве, а в състезанието да победят най-добрите.
10 училищни отбора от цялата страна премериха сили в спортна зала "Васил Левски" в Сливен.
Възпитаничките на Павел Калчев - старши учител по физическо възпитание и спорт в СУ "Всил Левски" спечелиха трето място. Отличният резултат на младите баскетболистки е признание за положените усилия от страна на спортистки и треньор през цялата година. Със своето постижение те станаха поредната гордост за нашето училище и за своя наставник.

Теодора Георгиева с два медала от Международен турнир по плуване "Black sea cup" - Варна-2018

УСПЕШНИ СТАРТОВЕ НА ПЛУВЦИТЕ ОТ "ВИКИНГ 2008 - СЕВЛИЕВО" В МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР ПО ПЛУВАНЕ "BLACK SEA CUP" - ВАРНА-2018

В първото издание на турнира, което се проведе На 1, 2 и 3 юни 2018 г. в плувен комплекс "Приморски", град Варна, участие взеха 309 български и чуждестранни състезатели от 35 клуба.
Организаторите от ПСК "Черно Море", заедно със спонсорите на турнира, бяха осигурили медали и награди за всички победители по дисциплини в различните възрастови групи. Специални награди и премии получиха състезателите, постигнали най-добри постижения по точки на FINA.
СК "Викинг 2008 – Севлиево" бе представен отлично от 4 състезателки.
Йоанна Станчева (15 год.) и Теодора Георгиева (15 год.) във възрастова група "C" и Александра Иванова (13 год.) и Микаела Петрова ( 13 год.) във възрастова група "D".
Теодора Георгиева успя да спечели сребърен медал в дисциплината 50 м. бруст, а с бронзовото отличие на 100 м. гръб затвърди успешното си представяне.
Йоанна Станчева също плува много добре и успя да се класира на престижното 6-то място в дисциплината 50 м. бруст, а на 50 бътерфлай зае 9 – то място.
В група "D" Александра Иванова с най-добри лични постижения в дисциплините 50 и 200 м. бруст заслужено се класира съответно на 4-то и 5-то място. Микаела Петрова затвърди успешното представяне на девойките от клуба с 4-то място на 50 м. гръб.
Състезанието е важна проверка преди началото на ДЛОП на 50 метров басейн от вътрешния спортен календар на БФПС през месец юли.

XVI-та Национална олимпиада по информационни технологии

ОТЛИЧНА ОЦЕНКА ЗА РЕНЕТА НИКОЛОВА ОТ XVI-ТА НАЦИОНАЛНА ОЛИМПИАДА ПО ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ

От 11 до 13 май в Търговище се проведе XVI-та Национална олимпиада по информационни технологии, която се организира от Министерството на образованието и науката и Регионалното управление на образованието в Търговище със съдействието на Второ СУ "Проф. Н. Маринов".
Общо 163 ученици от 25 области на България участваха в двете състезателни групи – от V до VIII клас (Уеб сайт и Мултимедия) и от IX до XII клас (Мултимедийни приложения, Интернет приложения и Приложни програми).
С три проекта СУ "Васил Левски" представи област Габрово в тазгодишното издание.
В малката възрастова група Ренета Николова от VIIIA клас защити проекта си на тема "По следите на траките" в категория "Мултимедия". За отличното си представяне тя получи оценка Отличен (5,50) - от представяне и решаване на тест, и грамота.
Най-голяма конкуренция имаше в състезателна категория "Мултимедийни приложения", където се състезаваха два проекта от нашето училище. "Играй и програмирай със Scratch" на Яна Пенчева от XIA, разработен на Flash и "Разходка из Хоталич" на Веселин Конов и Николай Йовков от XA, представляващ виртуална 3D разходка из средновековния град.
Наградите на отличените бяха връчени от началника на РУО – Търговище г-жа Елка Станчева, която благодари на всички за участието и им пожела бъдещи успехи.
Грамоти бяха връчени още кмета на Търговище д-р Дарин Димитров и от областния управител на Търговище г-н Митко Стайков.

Международен турнир по плуване "Спартак"

УСПЕШНИ СТАРТОВЕ НА ПЛУВЦИТЕ ОТ "ВИКИНГ 2008 - СЕВЛИЕВО" В МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР ПО ПЛУВАНЕ „СПАРТАК”

724 плувци от 46 клуба, в това число гости от Македония, Косово и Гърция, взеха участие в третото издание на турнира "Спартак".
Състезанието се проведе на 11/12/13.05.2018 г. в град Сандански, на открития 50 метров басейн. Организатор беше ПК "Вихрен".
СК „Викинг2008-Севлиево’’ бе представен от 4 състезатели във възрастова група деца родени 2006-2007 год. Никола Белоев (2006), Радостин Пенков (2006), Теодор Дончев (2007) и Дарий Бончев (2007).
Отлично се представи Никола Белоев, който се класира на 2-ро място в дисциплината 50 м. бътерфлай и с постижение от 0:34:07 мин. спечели сребърният медал , а на 50 м. св. стил заслужи 6-то място .
Отлично представяне и на Дарий Бончев (2007), който се класира на 5-то място в дисциплините 50 м. бътерфлай.
Теодор Дончев (2007 ) плува най-добре в дисциплината 50 м. св. стил в която се класира на 20-то място.
Радостин Пенков (2006) направи най-добри лични постижения във всички стартове, като най-добре се представи в дисциплината 100 м. св. стил в която се класира на 41–во място.
Много емоционална бе дисциплината щафета 4 х 50 м. смесена. Нашите момчета плуваха много добре и с постижение от 2:39:77 мин. успяха да се класират на 9-то място.
Според треньора Боян Ботев резултатите от турнира показват, че конкуренцията в отделните възрастови групи става все по-голяма и през следващите месеци ще е необходима много работа на треньори и състезатели за успешно класиране в предстоящите Държавни първенства на 50 метров басейн от календара на БФПС.

Успехи в състезанието "Аз мога тук и сега" – Девин

Първо, второ и две трети места завоюваха учениците от СУ "Васил Левски" в VIII-то Национално състезание по Информатика, ИТ и визуални изкуства "Аз мога – тук и сега", проведено в гр. Девин от 20-22 април.
Надпреварата е единствена по рода си с това, че участниците във всички направления научават, обсъждат и разработват поставените задачи на място, в деня на състезанието. Имат възможност да задават въпроси и да получават насоки от ментори и жури, които са специалисти в областта на дизайна, дигиталния маркетинг, презентатори, уеб дизайнери, професионални фотографи, преподаватели, програмисти. Заданията тази година бяха много интересни и разнообразни.
В категория "Презентация" учениците развиваха своите проекти на тема "Запознайте се с робота София. На кого принадлежи бъдещето – на хората или на роботите?". В рамките на 4 часа създаваха презентация, а след това трябваше да защитят своята идея за 5 минути пред жури. Най-запленяваща като визия и представяне беше презентацията на Сияна Калоянова от 12А клас и тя заслужено спечели първо място.
Веселина и Михова и Яна Димитрова от 11 Б клас бяха класирани в Топ 10 в категория "Фотография". Снимките на тема "Граници", които направи Веселина и донесоха второто място при първото ѝ участие в това състезание.
Много силна бе конкуренцията при графичните дизайнери, които тази година трябваше да създадат меню и постове за фейсбук за баничарница. Изобретателността и внимателното проучване на родопските традиции донесе успех на Любен Станчев от 12 а клас, който зае трето място в тази категория.
Николай Йовков от 10А участва в категория "Редизайн за сайт" с Photoshop. В първото му участие в това състезание, той трябваше да прави нов дизайн на сайта на нашето училище. Николай се справи чудесно и бе оценен с трето място.
От шестима участници в тазгодишното издание на конкурса 4 са напризови места и един в Топ 100. Зрелостниците, Сияна Калоянова и Любен Станчев, получават оценка 6,00, с която, ако желаят, могат да кандидатстват във ФМИ при ПУ "Паисий Хилендарски", в УНИбит – София, Технически университет – София и Софтуерен Университет.

Ирена Георгиева от СУ "В. Левски" - най-добра по немски език в състезанието "Уча. се с Интелект"

От 27 до 29 април в Банско, в подножието на Вихрен, се проведе едно уникално по рода си състезание по чужди езици "Уча. се с Интелект". Интелектуалната надпревара бе организирана в три категории: 7-8 клас, 9-10 клас и 11-12 клас, като участие в нея взеха общо 200 ученици от цялата страна. Състезанието протече в три кръга. В първия участниците показаха уменията си да пишат есе на избрания от тях език – английски или немски. След това състезателите трябваше да се явят на тест по езика, а показалите най-висок резултат - Топ 10 продължиха в третия кръг – устен изпит с преподаватели от езикови училища "Интелект".
От СУ "Васил Левски" в това състезание участваха Ренета Николова от 8а клас, Теодора Маринова - 11а и Ирена Георгиева – 11а клас. Най-висок сбор от точки в категория 11-12 клас от трите етапа на състезанието есе-тест-събеседване на немски език получи Ирена Георгиева и заслужено зае първо място. Тя е единственият състезател в Топ 10, който не е от езикова гимназия и не се е явявал на изпити за сертификат DAF. Сега и предстои да се яви, на такъв изпит, което ще и даде възможност да кандидатства за университет в Германия.
Ренета и Теодора се състезаваха с английски език и заемат съответно 20 и 11 място.
Освен състезателната част, участниците получиха възможността да се срещнат с едни от най-вдъхновяващите ментори в страната, а именно - Петя Дикова (CoolT), Юли Tонкин (НЕсеминарът), Георги Малчев (Xplora), Лазар Радков (Live to lift), Албена Тонкин (Здравей) и Илиян Любомиров (Думи на 4 гуми). Те разказаха на учениците за себе си и им обясниха как да се развиват успешно и да следват мечтите си.
Това не е единственото успешно състезание на Ирена, в което тя заема първо място. В националния кръг на провелото се V състезание по немски език на издателство KLET тя поделя 1-то място с ученик от ЕГ "Акад. Емил Стоянов", Благоевград. В това състезание тя отново преборва ученици от езикови гимназии от страната за ниво B2 на немски език.

3 медала за плувците ни от Международен турнир "Talent cup"

На покрит басейн "Диана" в гр. София от 27 до 29 април - 583 плувци 311 момчета и 272 момичета от 43 клуба взеха участие в Петото издание на турнира по плуване "Talent cup", организиран от СКПС ВИТОША, със съдействието на БФПС.
Освен българските отбори, участие взеха още два сръбски отбора – "11 април" и ПК "Београдски", руският "Делфинче", и румънският CBU "Бакау".

След покрит вътрешен норматив отборът бе представен отлично от Симона Кисьова, Ивайла Йонкова , Теодор Дончев и Дарий Бончев.
Състезателите бяха разпределени в четири възрастови групи:
      - "Златна рибка" - родени 2008-2009 година
      - "Весел делфин" - родени 2007 г.
      - "Деца" - родени 2006 г.
      - "Юноши и девойки младша възраст" - родени 2004-2005 г.
Изключително добро на Ивайла Йонкова (род. 2009 г.) във възрастова група "Златна рибка". В сутрешните стартове на дисциплината 200 м. гръб. Ивайла преплува дистанцията за 3:19:83 мин. и само 14 стотни я лишиха от директен финал с по-големите състезателки род. 2008 г., но с това плуване състезателката дава сериозна заявка за медал през следващото издание на турнира.
Останалите трима състезатели участваха във възрастова група "Весел делфин".
Бляскаво състезание за Дарий Бончев в дисциплините 200 м. бътерфлай и 50 м. бътерфлай. Първо Дарий успя да спечели бронзовото отличие на спринта в бътерфлая с най-добро лично постижение, а в следващият старт на 200 м. с много технично плуване състезателят заслужи първото си златно отличие в състезание от такъв ранг. Плувецът ни попадна след жребий на финалистите в специалната 4х50 м. смесена щафета на спонсора. Дарий плува изключително мобилизиран и подобри с около секунда най-доброто си лично постижение.
Теодор Дончев се състезава отлично на 50, 100 и 200 м. св. стил, като се представи най-успешно в 100-метровата дистанция, в която на финала спечели бронзовия медал, а в другите два финала се класира на престижното 6-то място.
Симона Кисъова също се представи много добре. В сериите на 50 м. св. стил тя подобри с повече от секунда своя най-добър резултат и се класира на 16-то място. В спринта на гръб се класира на 13-то място, а на 200 м. гръб състезателката ни зае 10-то място.
Според треньора Боян Ботев, с представянето си на турнира състезателите доказват, че в СК "Викинг 2008 – Севлиево" мотивираните и системно занимаващи се деца реализират успешно труда си в правилната посока за бъдещото си развитие като състезатели по плуване.

Емоции в сините коридори на Градското плувно състезание

Седемдесет и двама състезатели взеха участие в откритото градско състезание по плуване, което се проведе на 22 април на басейна в СУ "Васил Левски". То бе за всички възрасти, негови организатори бяха споретн клуб "Викинг2008" и СУ "Васил Левски".

Най-малките плувци, родени през 2010 год. и след това, се състезаваха в дисциплината 25 м свободен стил. За някои от децата това бе първо състезание. При момичетата победи Магдалена Войнова, след нея остана Яна Петкова, а Виктория Иванова заслужи третото място. При момчетата борбата за медалите също бе много оспорвана, като най-добре подготвен бе Момчил Баев, който не допусна никой пред себе си и заслужено победи. Веселин Колев спечели сребърното отличие, а Борис Фичев се окичи с бронзов медал. За състезателите от възрастова група родени през 2008-2009 год. бе предвидена дисциплината 50 м св. стил. Много оспорвана бе битката за първото място между Лилия Криндова и Теодора Христова, но Лилия успя да грабне златото. Сребърен медал за Теодора и бронз за Ивайла Йонкова. При момчетата над всички бе Александар Кунев, Георги Пенчев плува отлично и спечели среброто, а бронзовият медал отиде при Адриан Кънев.
По-големите, родени 2006-2007 год., плуваха в дисциплината 100 м св. стил. При момчетата златният медал спечели Никола Белоев, второто място бе за Теодор Дончев и бронзово отличие за Дарий Бончев. При момичетата Ани Петкова убедително изпревари конкурентките си и заслужи първото място, сребърно отличие бе за Симона Кисьова, а на трето място се класира Маня Читакова.
На 100 м св стил се състезаваха девойки и юноши, родени 2004 – 2005 год. При девойките след изключително оспорвана борба златното отличие бе поделено между Микаела Петрова и Александра Иванова, при юношите убедителна победа за Октай Мустафа, сребърен медал за Милан Дамянов, на трето място се класира Лазар Дошков.
При девойките във възрастова група родени 1999 – 2003 г. победи Теодора Георгиева, следвана от Йоанна Станчева.
Юношите стартираха в дисциплината 50 м св. стил. Първо място и златно отличие за Пламен Иванов, среброто заслужи Николай Ножаров. Максим Христов и Дилян Кънев разпределиха отличията при мъжете в дисциплината 50 м св. стил.
Всички участниците бяха наградени от родителите на победителите и горди позираха от новата придобивка на басейна - почетна стълбичка за награждаване, дарена от родители на картотекирани състезатели от клуба.

Трето място в Областен кръг на състезанието Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации

На 26. 04. 2018 година в град Габрово се проведе Областвия кръг на състезанието Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации. В него участва отборът, класирал се на първо място в областния кръг на състезанието.

Това са учениците от 7Б клас: Мила Михайлова , Кристиан Кралев, Денислав Богданов и Мартин Митев , обучаващи се в клуба "Знам и мога да се защитя", създаден по проект "Твоят час" .Те се представиха достойно и заеха трето място като показаха знания и умения при изпълнение на практическите задачи за предприемане на най-ефективни мерки при спасяване на живота при земетресения , пожари, различни видове замърсявания и демонстрираха умения за оказване на първа долекарска помощ.

Йоанна Станчева спечели златен медал от Национален турнир по водно спасяване

На 14 и 15 април в гр. Благоевград се проведе II национален турнир по водно спасяване "Илчо войвода" . В състезанието взеха участие над 170 състезатели от 18 плувни клуба , разпределени в 4 възрастови групи.Отбора на СК Викинг2008-Севлиево бе представен от 3 състезатели, които взеха участие в 3-те индивидуални дисциплини, включени в състезателната програма: хвърляне на спасително въже на 12.5 метра, извличане на манекен 50 м., и 100 м. спасяване със спасителен буй и плавници.
Отлично представяне на Йоанна Станчева (15 год.) във възрастова група "Юноши и девойки старша възраст". Йоанна спечели 1-во място и златен медал с най-добро лично постижение при извличане на манекен 50 м.
Във възрастова група Мъже и жени 18+ успешно представяне записаха Павлина Станчева (44 г.) и Боян Ботев ( 57 г.).

Oтново призови места за наши ученици

На 11. 04. 2018 година в град Севлиево се проведе Общинския кръг на състезанието защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации. В него участваха два отбора с наши ученици от шести и седми клас, обучаващи се в клуба "Знам и мога да се защитя", създаден по проект "Твоят час" с ръководител Ивета Кръстева.

Участниците трябваше да покажат теоретично и чрез изпълнение на практически задачи предприемане на най-ефективни мерки за спасяване на живота при земетресения, наводнения, гръмотевични бури, пожари и различни видове замърсявания. Учениците демонстрираха основни знания и умения за оказване на първа долекарска помощ на пострадали при кръвотечение, удавяне, хипотермия, изгаряне, шок, отравяне и други травми и рискове за здравето и живота.
От шестте отбора, участващи в състезанието, нашите два отбора се класираха съответно на първо и второ място. Отборът с участници: Давид Чергански - 7Б, Никола Дончев - 7Б, Мартин Митев - 7Б и Мелек Мехмедова - 6В се класира на второ място, а отборът на Кристиан Кралев - 7Б, Мила Михайлова - 7Б, Денислав Богданов - 7Б и Михаела Ангелова - 6В зае първо място и се класира за областния кръг на състезанието, който ще се проведе на 26. 04. 2018 година в град Габрово.
Желаем успех на отбора в областния кръг. Нека участниците за пореден път да докажат себе си и да се класират за Националното състезание през месец юни.

Второ място за плувците ни в отборното класиране на турнира за купата на Община Козлодуй

СК "Викинг 2008 – Севлиево" спечели второ място с 686 т. в отборното класиране на тазгодишния турнир за купата на Община Козлодуй, нареждайки се след домакините от ПК "Атомик" със 744 т.

Състезанието беше много оспорвано, като до последните щафети борбата за отборното първо място се състоеше между ПК "Атомик", "Викинг" /Севлиево/ и "Инвиктус" /Плевен/. В крайна сметка, резултатите на последните две щафети, момчета и момичета, в дисциплината 4 по 50 метра смесена, определиха и отборното класиране.
Участие във водната надпревара взеха 78 състезатели от пет клуба от страната.
С 13 медала се завърнаха състезателите от спортен клуб "Викинг 2008" от XII-ят плувен празник за деца за купата на Община Козлодуй, който се проведе на 31 март на закрития плувен басейн в СОК на АЕЦ "Козлодуй". Нашият плувен отбор беше представен от 20 състезатели, които в индивидуалните стартове спечелиха 1 златен, 7 сребърни и 5 бронзови отличия.
Отличен за дебютантите в състезание от такъв ранг.
Магдалена Войнова /род. 2010 г./
спечели сребърен медал в дисциплината 25 м. бътерфлай и бронзово отличие на 50 м. гръб.
Момчил Баев /р. 2010 г./
плува шампионски в дисциплината 50 м. бруст и заслужи златния медал. В дисциплините 25 м. бътерфлай и 50 м. св. стил Момчил добави още две сребърни отличия. Милен Кисъов /р. 2010 г./ се представи най-добре в дисциплината 50 м. гръб в която зае 6-то място.
Аплодисменти получи Дариян Белоев /р. 2012 г./, на когото притеснение му попречи да завърши в дисциплината 50 м. св.стил и да спечели наградата за най-малък състезател.
Във възрастова група "Златна рибка" от състезателите на Викинг 2008 най-добре се представи Георги Пенчев /р. 2008 г./, който спечели два медала: сребърен в дисциплината 50 м. бруст и бронзов на 50 м. св. стил.
Александар Кунев /р. 2008 г./ се класира на 2-ро място в дисциплината 50 м. св. стил. и стана притежател на сребърното отличие.
Адриян Кънев /р.2008 г./ се представи най-добре в дисциплината 50 м. бътерфлай , в която се класира на 9-то място.
При момичетата бяхме представени от Ивайла Йонкова /р. 2009 г./класирала се на 4-то място в дисциплината 50 м. гръб, Лилия Криндова /р. 2008 г./ заслужила 4-тото място на 50 м. бътерфлай и Теодора Христова /р.2008 г./ 5-та на 50 м. бруст. При момичетата в най-голямата възрастова група участвахме с 2 състезателки. Симона Кисьова / р.2007 г./ плува най-добре в дисциплината 100 м. бътерфлай в която се класира на 5-то място, а Ани Петкова /р.2006 г./ успя да се класира на 9-то място в същата дисциплина.
Най-много представители имахме при момчетата във възрастова група р. 2006-2007 г.
Никола Белоев /р.2006 г./ спечели бронзови отличия в стиловете бътерфлай, гръб и св. стил на 100 метровата дистанция.
Дарий Бончев /р.2007 г./ отнесе сребърния медал в дисциплината 100 м. бътерфлай, а Теодор Дончев бе 4-ти на 100 м. бътерфлай и 100 м. св. стил. Христомир Гълъбов също плува много добре и успя да се класира на 4-то място в дисциплината 100 м. гръб. Радостин Пенков /р.2006 г./ бе най-успешен в дисциплината 100 м. бруст в която се класира на 9-то място, а дебютантите Християн Петров / р.2006 г./ и Христо Илиев /р.2007 г./ се класираха съответно на 10-то и 12-то място в дисциплината 100 м. бруст.

7 медала за плувците ни от турнира "Русалка" в Стара Загора

При много добра организация в закрития плувен басейн в Стара Загора на 10 и 11. 03. 2018 год. се проведе V турнир по плуване "Русалка". В надпреварата участваха 160 състезатели от 17 плувни клуба разпределени в 3 възрастови групи, група А (родени 2006 година), група В (родени 2007 година) и група С (родени 2008 – 2009 година).

СК "Викинг 2008 – Севлиево" бе успешно представен от 8 състезатели.

Изключително добро представяне на Теодор Дончев (роден 2007 година)  във възрастова група (В).
С най-добри лични постижения състезателят  спечели 4 медала от индивидуалните дисциплини.   3 сребърни медала в дисциплините 200 м. св. стил ,100 м. св.стил , 50 м. бътерфлай и 1 бронзово отличие на 50 м. св. стил.
При момичетата, в същата възрастова група, Симона Георгиева (родена 2007 година) плува много добре и с най-добър личен резултат в дисциплината 100 м. св. стил се класира на  4-то място.  
В група (А) отличен  за Никола Белоев (роден 2006 година) спечелил сребърно отличие на 50 м. бътерфлай и още 2 бронзови медала на 50 и 100 м. св.стил .
В същата възрастова група  Христомир Гълъбов   се представи много добре  в дисциплините  50 м. бруст и 100 м. гръб,  в които се класира съответно на 7-мо и 8-мо  място.
Радостин Пенков (роден 2006 година)  постигна най-добри лични постижения във всички стартове, а в дисциплината 50 м. бруст успя да се класира  на 9 -то място.  
Във възрастова група (С),  родени 2007-2008 година, бяхме представени от 3-ма състезатели.
Лилия Криндова (родена 2008 година) плува най-успешно в дисциплината 100 м. гръб и с най-добро лично постижение се класира на  8-мо място.
Ивайла Йонкова (родена 2009 година) се класира на 9-то място в дисциплината 50 м. бътерфлай, а на 100 м. гръб плува много добре, но бе декласирана, заради неправилно обръщане.
Това бе първо състезание от такъв ранг за переспективния Кристиян Косев (роден 2009 година). Той плува много добре и в дисциплината 100 м. св. стил успя да се класира на 18-то място.  
Много положителни емоции ни донесе щафетното плуване 4 по 50 м. св. стил при момчетата,  които  успяха да се  класират на престижното 5-то място.  
Според треньора Боян Ботев състезанието  се е отразило много положително в мотивационно отношение на състезателите. Предстоят много усърдни тренировки в подготовката  за достойно представяне и в следващите състезания от спортния календар.

Международен плувен турнир "Пирин-Благоевград" 2018

Над 520 плувци от 43 клуба взеха участие във второто издание на международния турнир "Пирин - Благоевград".

Състезанието се проведе на 24 и 25.02.2018г. на закрития 50 метров басейн в Благоевград пред пълни трибуни, превръщайки последния февруарски уикенд за тази година в истински спортен празник. Организатор на събитието беше ПК "Пирин". СК "Викинг 2008 – Севлиево" бе представен от 4 момичета и 6 момчета в различни възрастови групи.
Ивайла Йонкова, най-малката наша плувкиня, се състезава във възрастова група F (родени 2008-2009 година). Ивайла се представи най-успешно в дисциплината 50 м. гръб, в която се класира на 9-то място.
В група Е (родени 2007 година) плуваха Теодор Дончев и Дарий Бончев. С много добро плуване Теодор се класира на 6-то място в дисциплината 50 м. св. стил, а Дарий Бончев бе най – успешен в дисциплината 50 м. бътерфлай, като постижението от 0:38:46 мин. му отреди 6-то място.
В група D (родени 2006 година) се състезаваха Никола Белоев, Христомир Гълъбов и Радостин Пенков. Най-добро бе представянето на Никола Белоев, който се класира на 4-то място в дисциплината 50 м. св. стил. Христомир плува най-добре в дисциплината 100 м. гръб и се класира на 10-то място. Радостин се класира на 19-то място в дисциплината 200 м. св. стил.
В група C (род. 2004-2005 година) при девойките плува Микаела Петрова, която се класира на 10-то място в дисциплината 50 м. гръб. При юношите Милан Дамянов се класира на 11-то място в дисциплината 50 м. бруст.
В група B (родени 2001-2003 година) се състезаваха Йоанна Станчева и Теодора Георгиева, родени 2003 г. Йоанна се класира на 5-то място в дисциплината 50 м. бътерфлай, а Теодора се класира на 4-то място в дисциплината 200 м. бруст.
Според треньора Боян Ботев резултатите от състезанието показват един голям ръст на развитие и много силна конкуренция при по-малките възрастови групи, което задължава треньори и състезатели за една още по-упорита и целенасочена работа за успешно участие в спортния календар на БФПС.

Национално състезание "Ключът на музиката" - 2018

На 23 февруари 2018 г. се проведе областния кръг на Национално състезание по музика "Ключът на музиката". Това е музикален формат, който изисква теоретични знания, развито метроритмично чуство, познаване на музикални инструменти, оркестри и др.
До областния кръг на състезанието от СУ "Васил Левски" бяха допуснати 11 ученици от IV клас и трима ученици от V клас.
Пет от явилите се ученици, всички от IVВ клас (Никол Нанова, Данаил Лалев, Ина Йовчева, Радостина Горалова и Йоанна Петкова), успешно се справиха с поставените музикални задачи и достигнаха до националния (финален) кръг на състезанието. За тяхната музикална подготовка се погрижи г-жа Румяна Горалова.
Финалният кръг ще се проведе от 23 до 25 март в гр. Пловдив.
Успех на музикалните таланти. Докажете себе си и училището ни.

Отличен старт в Първи открит турнир по плуване "Царевец"

Изключително силно представяне на плувците ни на първия открит турнир по плуване "Царевец". Състезанието се проведе на 27 януари на закрития 25 метров басейн на ВТУ "Св.св. Кирил и Методий" в гр. Велико Търново.

Надпреварата събра 87 състезатели, разпределени в четири възрастови групи.
Спортен клуб "Викинг2008-Севлиево" бе представен от шестимата състезатели – Никола Белоев (род. 2006 г.), Радостин Пенков(род.2006 г.), Дарий Бончев( род. 2007 г.), Теодор Дончев(род. 2007 г.), Адриан Кънев (род. 2008 г.) и Александър Кунев (род.2008 г.). За голямата награда на турнира бе предвидена дисциплината 50 м. св. стил с елиминации за мъже и жени.
След два старта на плувците най-бързи бяха Никола Белоев (на снмката със син бански и на втората снимка - на най-високото стъпало на почетната стълбичка) и Теодор Дончев (на снмката с червен бански). След третото плуване Теодор отпадна, но на финала доказа, че е най-бързият плувец на турнира. Състезателят спечели още 2 златни медала на 100 м. св. стил и на 100 м. съчетано плуване.
В същата възрастова група (род. 2006 г.) Радостин Пенков плува най-успешно в дисциплината 100 м. гръб, в която зае седмо място.
Във възрастова група, родени 2007 година, Теодор Дончев спечели сребърен медал на 50 м. св. стил, а на 100 м. бътерфлай се окичи с бронзовото отличие.
Дарий Бончев се представи с класа над съперниците си на 100 метра бътерфлай и спечели златния медал, а на 100 м. съчетано плуване с най-добър личен резултат се класира на 4-то място.
Във възрастова група, родени 2007 година, Александър Кунев плува отлично и се класира на 4-то място в дисциплината 50 м. св. стил, а на 100 м. съчетано плуване с най-добро лично постижение се класира на 5-то място.
Адриан Кънев от същата възрастова група също плува много добре и успя да се класира на 4-то място в дисциплината 50 м. гръб, а на 50 м. бруст и на 100 м. съчетано се класира шести.
"Резултатите от турнира са оптимистични, но конкуренцията в отделните възрастови групи става все по-голяма и ще е необходимо да се положат много по-вече усилия, от страна на треньори и състезатели, за успешно класиране в предстоящите състезания от календара на БФПС", сподели треньорът на отбора Боян Ботев.

Нови 32,25 точки за "Купа България" от нашите плувкини

ТЕОДОРА ГЕОРГИЕВА И ЙОАННА СТАНЧЕВА СПЕЧЕЛИХА НОВИ 32,25 ТОЧКИ ЗА КУПА БЪЛГАРИЯ

От 01 до 03.12.2017 год. в покритият 25 метров басейн на Национална спортна база "Спорт палас" във Варна при много голяма конкуренция протече ДЛОП за Юноши и девойки младша възраст".
В надпреварата участваха 203 състезатели на 13 и 14 години. СК "Викинг2008-Севлиево" бе успешно представен от Йоанна Станчева и Теодора Георгиева при девойките и Октай Мустафа при юношите.
Йоанна Станчева показа голямо израстване в развитието си. С много технично плуване тя успя да се класира на 12 –то място в дисциплината 50 метра бруст, а на 100 метра в същия стил с заслужи 13-то място в класирането. На 50 метра бътерфлай Йоанна се подреди на 19-та позиция.
Теодора Георгиева отново ни зарадва с отлично плуване. Постигнатите с лекота най-добри лични постижения и в 5-те старта дават основателен повод за оптимизъм. Теодора преплува за 2:59:06 мин. 200 метра бруст и се класира на 6-то място. На 50 и 100 м. бруст състезателката затвърди доброто си представяне и заслужи 10-тото място в класирането. На 50 и 100 м. гръб състезателката постигна отлични постижения, които я класираха съответно на 9-то и 12-то място.
С успешните си стартове девойките спечелиха нови 32,25 точки за купа България.
Октай Мустафа плува добре, но за да разгърне таланта си ще трябва да участва с постоянство в тренировъчния процес.

Теодора Георгиева с бронзов медал от Международен турнир
по плуване "Стефан Попов – Замората"

На 04 и 05.11.2017 година в 50 метровия покрит басейн на комплекс "СПАРТАК" – град София се проведе 19-ят Международен турнир по плуване "Стефан Попов – Замората".
В състезанието взеха участие плувци от 34 клуба. Състезателите бяха разделени в по три възрастови групи.
СК "Викинг2008 – Севлиево" бе представен от 10 състезатели – 3 момичета и 7 момчета.

Най-добре при девойките във възрастова група А (родени 2003-2004г.) се представи Теодора Георгиева (2003 г.). В дисциплината 100 метра гръб тя успя да спечели бронзовото отличие, а на 100 метра бруст зае престижното 4-то място. В група В при момичетата (родени 2005-2006 г.) участва Александра Иванова (2005 г.). Състезателката се представи най-успешно в дисципината 100 м. бруст, а най-доброто и лично постижение в дисциплината и отреди 12-то място. При най-малките участнички в група С (родени 2007-2008 г.), СК "Викинг2008- Севлиево" бе представен от Симона Кисьова (2007г.), която плува най-добре в дисциплината 100 м. гръб и се класира на 16-то място.
При момчетата най-добре се представи Октай Мустафа (2004 г.) в група В (родени 2004-2005 г.). Октай загатна за големите си възможности реализирайки време от 0:28:88 мин. на 50 м. св. стил, след продължителна лятна пауза.
Шест севлиевски плувци представиха клуба във възрастовата група (родени 2006 – 2007 г.). Никола Белоев (2006 г.) записа най-добро участие в дисциплината 50 м. бътерфлай и се класира на 6-то място. Димитър Димитров (2006 г.) участва най-добре в дисциплината 100 м. бруст, класирайки се на 12-то място. Христомир Гълъбов (2006 г.) се класира на 20-то място в дисциплината 100 м. гръб. Радостин Пенков (2006 г.) постигна най-добро лично постижение на 50 м. св. стил, с което зае 55-то място в класирането. Теодор Дончев (2007 г.) плува много добре на 50 м. св. стил и успя да се класира на 24-то място. Дарий Бончев (2007 г.) се състезава най-успешно в дисциплината 100 м. бруст, класирайки се на 18-то място.
Според треньора Боян Ботев състезанието дава много важна информация за моментното състояние на плувците ни, месец преди началото на Държавните първенства на 25 метров басейн от календара на БФПС.

3 медала от международен турнир по плуване

ТЕОДОРА ГЕОРГИЕВА И ЙОАННА СТАНЧЕВА СПЕЧЕЛИХА 3 МЕДАЛА ОТ МЕЖДУНАРОДНИЯ ТУРНИР ПО ПЛУВАНЕ "РУСИ РУСЕВ" В СТАРА ЗАГОРА

През изминалия уикенд (28/29 0ктомври 2017 година) на закрит 25 метров басейн в град Стара Загора се проведе шести международен турнир по плуване "Руси Русев". В турнира участие взеха 181 състезатели от 34 клуба. Най-добри състезатели на турнира станаха Антъни Иванов и Габриела Георгиева, които постигнаха най-силни резултати по точките на ФИНА, съответно при момчетата и момичетата. Състезателите бяха разпределени в 3 възрастови групи:
А) родени 1999 г. и по-големи
В) родени 2000-2002 г.
С) родени 2003-2004 г.
Теодора Георгиева (род. 2003 г.) и Йоанна Станчева (род. 2003 г.), състезаващи се в група С, плуваха с голямо желание и успяха да представят достойно СК „Викинг 2008 – Севлиево”.
   Теодора Георгиева успя да спечели златния медал в дисциплината 200 м. бруст с най-добро лично постижение от 3:01:39 минути. Състезателката успя да спечели сребърен медал на 100 м. бруст и се представи добре и в останалите 2 старта на 50 и 100 м. гръб като се класира съответно на 5-то и 6-то място.
Йоанна Станчева достигна до 3-то място и бронзово отличие на 200 м. съчетано плуване, а с най-добро лично постижение от 0:31:04 мин. на 50 м. св. стил се класира на 5-то място. На 100 м. бруст състезателката се класира на 7-мо място, а на 50 м. бътерфлай остана 6-та .
В турнира участваха успешно и стойностно двама бивши възпитаници на спортния клуб. Габриела Димитрова (род.2002 г.), състезаваща се за отбора на Боляри 2009 и Александър Илиев (род. 2004 г.) от отбора на Етър 2000.
Според треньора Боян Ботев на състезателките са съхранени, имат желание да тренират, а в бъдеще им предстоят още много успешни стартове.

Турнир по плуване "Левски" в София

ОТЛИЧЕН СТАРТ И 3 МЕДАЛА ЗА НАЙ-МАЛКИТЕ ПЛУВЦИ ОТ СК „ВИКИНГ-2008 – СЕВЛИЕВО” В ТУРНИР ПО ПЛУВАНЕ „ЛЕВСКИ” В СОФИЯ

На проведения турнир по плуване "ЛЕВСКИ" за възрастовите групи деца родени 2007-2008-2009-2010 година, на 50 м. басейн, в гр. София СК "Викинг 2008 – Севлиево" бе представен от 9 състезатели. Състезанието се проведе на 21.10.2017 г. в Плувен комплекс "Спартак".
Над 200 състезатели от 22 плувни клуба премериха сили в 4-те плувни стила на 50 метра. По регламент състезателите имаха право на участие в 3 индивидуални старта и щафета.
Ивайла Йонкова (8 год.), Лилия Криндова (9 год.), Теодора Христова (9 год.) и Симона Кисьова (10 год.) бяха нашите представителки при момичетата.
Много оптимистично плуване за Ивайла. С най-голяма стойност бе постижението ѝ на 50 м. гръб , 5–то място, и само 56 стотни от бронзовото отличие. Останалите два старта ѝ донесоха 5-то място в бътерфлая и 10-то в свободния стил.
Лилия Криндова плува с много желание и постигна 14-то място в бруста, 20-то място на гръб и 22-ро място в свободния стил с най-добри лични постижения.
   Симона плува най-добре на 50 м. гръб и с най-добро лично постижение заслужи 5-то място. Доброто ѝ представяне бе затвърдено с 5-то място на 50 м. бруст и 11-то в свободния стил.
Теодор Дончев (10 год.), Дарий Бончев (10 год.), Адриян Кънев (10 год.), Георги Пенчев (10 год.), и Александър Кунев (10 год.) се представиха отлично в стартовете при момчетата.
Теодор плува с голямо желание за победа на 50 м. св. стил и завоюва 2-ро място, като успя да спечели първия медал за клуба. Със спечеленото 5-то място на 50 м. бътерфлай и 12-то място на 50 м. гръб състезателят затвърди успешното представяне.
Дарий Бончев загатна за универсалните си плувни умения, като успя да спечели още 2 медала. Сребърно отличие на 50 м. бътерфлай и бронзов медал на 50 м. бруст. Състезателят се нареди на 4-то място на 50 м. св. стил и само 10 стотни го лишиха от трето отличие.
Останалите състезатели показаха също истинско мъжество след лятната тренировъчна пауза.
Най-емоционални стартове от състезателната програма бяха на щафети 4 х 50 м. св.стил 7-8-9-10 год. за двата пола. Отлично представяне на плувците ни. Момичетата ни заслужиха 5-то място в класирането , а момчетата заслужено са на 4-то място в класирането.
    

Според треньорите Павлина Станчева и Боян Ботев състезанието има много важно мотивационно място в началото на есенната подготовката на децата. Резултатите са оптимистични и дават допълнителен стимул за работа на състезатели и треньори.