ГАЛЕРИЯ СУ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ" - СЕВЛИЕВО

        НОЕМВРИ, 2019 ГОДИНА
        РУМЕН ГАТЕВ С НАГРАДА ОТ МО

На 29 ноември 2019 година СУ "Васил Левски" беше гостоприемен домакин на тържественото награждаване на ученика от XI Б клас - Румен Мариянов Гатев, отличил се достойно в Националната кампания на Министерството на отбраната "Бъди войник".
На събитието присъстваха г-жа Красимира Йорданова - заместник-кмет на Община Севлиево, полковник Георги Петков - началник на Централното военно окръжие, подполковник Милен Добрев - заместник-началник щаб на Централното военно окръжие, подполковник Кристиян Гранджан - началник на Военно окръжие, град Габрово, директори на средни училища в град Севлиево. Гост на тържеството беше и майката на Румен - г-жа Надежда Пенчева.
"Обикновен, но по-различен от другите е този ден. Той носи в себе си обещание за празничност, усещане за тържественост, надежда, че мечтите докосват небето на сбъдването. Обикновен, но по-различен от другите е и ученикът от XIБ клас Румен Гатев. Той носи в себе си родолюбивата искра, артистичното умение да се превъплъщава, страстта на колекционера и ... мечтае да бъде войник" - сподели с гостите г-жа Таня Попова в ролята си на водещ. Тя запозна публиката с успехите на Румен, които той постига благодарение на задълбочения си интерес към учебните занятия. Неговата мотивация и амбициите му го подтикват с голям интерес и усърдна самоподготовка да участва в извънкласни и извънучилищни дейности и инициативи в областта на литературата и историята.
В началото на събитието гостите бяха поздравени с музикално певческото изпълнение на песента "Питат ли ме де е зората" от Музикалната лаборатория "Традиции на сцена" в училище с ръководител госпожа Ваня Ангелска. Румен Гатев рецитира откъси от стихотворения на Ботев и Вазов: "Елегия", "Хаджи Димитър", "Моята молитва", "Опълченците на Шипка", "Новото гробище над Сливница".
След въздействащото му изпълнение думата бе дадена на г-н полковник Георги Петков, за да връчи наградите на Румен - сувенирен нож "Манлихер", книга на тема "Голямата война 1914-1918г." на академик Георги Марков и юбилеен медал "100 години Първа световна война" от Министерството на отбраната. Заповедта за награждаване от министъра на отбраната - г-н Каракачанов, прочете майор Георги Георгиев.
Румен също беше приготвил подаръци а гостите - книгата "Катастрофалното наводнение в Севлиево през 1939 г" и ретроспективен албум "Поздравъ отъ Севлиево", издадени от него, в съавторство със съученика му Борислав Маринов.
    Преслава Куртева, XIА клас
    Клуб Журналист

2019, РУМЕН ГАТЕВ С НАГРАДА ОТ МО 2019, РУМЕН ГАТЕВ С НАГРАДА ОТ МО 2019, РУМЕН ГАТЕВ С НАГРАДА ОТ МО 2019, РУМЕН ГАТЕВ С НАГРАДА ОТ МО 2019, РУМЕН ГАТЕВ С НАГРАДА ОТ МО 2019, РУМЕН ГАТЕВ С НАГРАДА ОТ МО 2019, РУМЕН ГАТЕВ С НАГРАДА ОТ МО 2019, РУМЕН ГАТЕВ С НАГРАДА ОТ МО 2019, РУМЕН ГАТЕВ С НАГРАДА ОТ МО 2019, РУМЕН ГАТЕВ С НАГРАДА ОТ МО 2019, РУМЕН ГАТЕВ С НАГРАДА ОТ МО 2019, РУМЕН ГАТЕВ С НАГРАДА ОТ МО 2019, РУМЕН ГАТЕВ С НАГРАДА ОТ МО 2019, РУМЕН ГАТЕВ С НАГРАДА ОТ МО 2019, РУМЕН ГАТЕВ С НАГРАДА ОТ МО 2019, РУМЕН ГАТЕВ С НАГРАДА ОТ МО jquery lightbox galleriesby VisualLightBox.com v6.1